Vepřové výpečky

Suroviny

hřbetní sádlo nebo tučnější bůček
500 g
vepřová plec
300 g
kmín
1 lžička
sůl
1/4 lžičky
cibule nebo česnek
na ozdobu

Postup přípravy:

Maso omyjte, osušte, nakrájejte na kostky, sádlo nakrájejte na drobné kostičky a vložte do pekáčku nebo kastrolu s poklicí. Posypte kmínem, solí, podlijte vodou, zakryjte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, poklici sundejte a dopečte, dokud se veškerá voda neodpaří. Vše nalijte do porcelánové nebo ohnivzdorné skleněné nádoby, nechte vychladnout a potom v chladu ztuhnout. Ztuhlé natřete na chleba a posypte na kolečka nakrájenou cibulí nebo česnekem nakrájeným na tenké plátky. Podávejte s kyselou okurkou nebo kysaným zelím a s pivem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist