Vepřové řízky po dalmátsku s protlakem

Suroviny

vepřová kýta
600 g
cibule
50 g
hořčice
2 PL
rajský protlak
2 PL
bílé víno
100 ml
šťáva a kůra z ½ citrónu
1/2 ks
mletá paprika
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
sádlo na opečení
dle potřeby
hladká mouka na obalení
dle potřeby

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na řízky a naklepejte. Osolte ho, opepřete a lehce obalte v hladké mouce. Každý řízek prudce opečte po obou stranách na sádle a dejte stranou. Na tomtéž sádle osmahněte drobně nasekanou cibuli, přidejte papriku, řízky a přimíchejte hořčici, protlak a citrónovou kůru a šťávu. Podlijte trochou vína a vody, přiklopte a duste doměkka. Během dušení občas podlévejte vínem a vodou. Podávejte s rýží a salátem.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist