Vepřové nudličky se zázvorem a mrkví

Suroviny

vepřová kýta
300 g
mrkev
2 ks
kedlubna
1 ks
fenykl
1 ks
paprika
1/2 ks
sójový klíček
80 g
kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm)
1 ks
česnek
4 stroužky
rýžové nebo dezertní víno
2 PL
sypký zeleninový bujón
1 ČL
hnědý cukr
1 ČL
škrobová moučka
1 ČL
olej
2-3 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na nudličky. Očištěnou mrkev a kedlubnu nakrájejte na proužky, hlízu fenyklu na plátky, zázvor, česnek a papriku na kostičky. Rýžové nebo dezertní víno smíchejte s 200 ml studené vody, zeleninovým bujonem, cukrem a škrobovou moučkou. V pánvi rozehřejte olej, opečte na něm maso, zázvor a pak česnek, přidejte připravenou zeleninu a ještě krátce opékejte. Potom vše zalijte tekutou směsí a krátce povařte. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s dušenou rýží.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.4.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist