Vepřové maso s cibulí na víně

Suroviny

vepřové maso (krkovice, kýta, plec)
1 kg
cibule
750 g
bílé víno
100 ml
sádlo
100 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
brambory
jako příloha

Postup přípravy:

Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte na slabá kolečka a trochu osolte. Maso vložte do sádlem vymazaného pekáče, obložte cibulí a přelijte rozehřátým sádlem. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 250 °C, teplotu stáhněte na 220 °C a maso upečte doměkka. Podle potřeby ho během pečení podlévejte vodou. Nakonec přilijte víno a chvíli poduste. Podávejte s jakkoliv upravenými bramborami.

Tip: Cibuli můžete zkombinovat a použít polovinu bílé a polovinu červené.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.4.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist