Vepřové maso pečené v zelí

Suroviny

vepřové maso
600 g
cibule
1 ks
zelí
1 ks
sůl
pepř
kmín
olej

Postup přípravy:

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Lehce osolíme a okmínujeme.

V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa.

Pak obsah pánve vysypeme do pekáčku na zelí, trochu podlijeme vodou (málo, zelí pustí šťávu) a ve vyhřáté troubě upečeme do změknutí masa (asi 30 minut). Podáváme s knedlíky.

Pro milovníky těstovin:
Během pečení masa uvaříme 300 g těstovin (kolínka, vřetena,…) a uvařené zcezené těstoviny vmícháme do pekáče k hotovému masu a zelí.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2011 4:51| autor: Karunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist