Vepřové maso na houbách se slaninou

Suroviny

vepřové maso (vykostěná plec, kotleta bez kosti apod.)
1 kg
sušená houba
20 g
slanina
150 g
cibule
1 ks
rajčatový protlak
1 ks
sůl
dle chuti
mletý kmín
dle chuti
mletá sladká paprika
dle chuti
vývar na podlití
dle potřeby

Postup přípravy:

Houby namočíme do studené vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji ve větším kastrolu. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zpěnit. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky nebo na plátky, vše osolíme, zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání orestujeme. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a dusíme, až se všechna tekutina odpaří. Pak maso zaprášíme moukou, za stálého míchání ji lehce osmahneme, maso podlijeme teplým vývarem, trochu osolíme, opepříme a dále dusíme pod pokličkou. Když je maso poloměkké, přidáme k němu namočené houby, z kterých jsme nejdříve slili vodu, a společně dovaříme doměkka. Podáváme s rýží.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.10.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist