Vepřové kousky s celerem a citrónovou šťávou

Suroviny

vepřové maso z plece
600 g
sůl, pepř
dle chuti
olivový olej
3 PL
cibule
2 ks
celer
250 g
žloutek
2-3 ks
citrónová šťáva (ze 3 citrónů)
3 ks

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. V kastrole rozehřejte olivový olej, zpěňte na něm drobně nakrájené cibule, vložte maso, opečte a pak duste zakryté pokličkou ve vlastní šťávě doměkka. K změklému masu přidejte oloupaný a na kostičky nakrájený celer a osolte. Duste, až je celer měkký. Podle potřeby podlévejte horkou vodou. Rozmíchejte žloutky se šťávou z citrónů a několika lžícemi zchladlé šťávy z masa. Nalijte do pokrmu, promíchejte a již nevařte. Podávejte s bílým chlebem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist