Vepřové kostky s pikantní smetanovou omáčkou

Suroviny

vepřová plec
500 g
celer
50 g
kyselá okurka
4 ks
cibule
2 ks
zakysaná smetana
2 PL
cukr
1 PL
sádlo
1 PL
rajský protlak
1 ks
ocet
1 PL
vývar dle potřeby
1 ks
nové koření, celý pepř
1 špetka
jiška
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme celer, necháme zhnědnout, pak přilijeme protlak, cukr a ocet, chvilku necháme vše povařit. Přidáme maso, zarestujeme, podlijeme vývarem (lze použít bujón), dáme koření a dusíme do měkka. Když je maso měkké, zahustíme jíškou a provaříme. Přidáme nadrobno nakrájené okurky a ještě 5 minut vaříme Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.5.2015 12:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist