Vepřová žebírka s lečem a chilli

Suroviny

masitý vepřový bok s kostí
800 g
lečo Dione
350 g
drcená sterilovaná rajčata
200 g
česnek
4 stroužky
rajčatový protlak
3 PL
med
3 PL
malé chilli papričky
2 ks
vinný ocet
1/2 PL
bobkový list
nové koření
celý černý pepř
divoké koření
barevný pepř
sůl
olej
cukr

Postup přípravy:

Vepřový bok si nakrájejte na jednotlivá žebírka a uvařte ho ve slané vodě s divokým kořením. Připravte si marinádu ze soli, medu, rozdrceného česneku, barevného pepře, vinného octa a trochy rajčatového protlaku. Marinádu dejte odležet do lednice asi na hodinu. Po uvaření žebírek je hned namarinujte v připravené směsi asi půl hodiny. Po odležení pečte žebírka do zlatova asi půl hodiny. Omáčku připravte orestováním zeleninové směsi Lečo Dione na oleji, přidejte rajčatový protlak, drcená rajčata a dochuťte solí a cukrem. Na závěr přidejte nakrájené chilli papričky a dobře povařte. Jako příloha je vhodný chléb nebo brambor.

Recept by Dione

Hodnocení

4  Hodnoceno: 1x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.1.2016 12:49| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist