Vepřová rolka se švestkami a pórkem

veprova-rolka-se-svestkami-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

libová vepřová plec nebo kýta bez kosti
800 g
švestka
350 g
malé oloupané jablko
1 ks
bílá část pórku
1 kousek
máslo
30 g
olej
1 PL
mleté nové koření
1 špetka
mletý zázvor
1 špetka
sůl, mletý černý pepř
dle chuti
voda nebo vývar na podlévání
dle potřeby

Postup přípravy:

Očištěné maso upravíme na plát, který naklepeme, osolíme, opepříme. Omyté švestky vypeckujeme, překrájíme na poloviny. Jablko rozčtvrtíme, zbavíme jadérek. Nakrájíme je na malé kousky. Plát poklademe 200 g švestek, které posypeme kousky jablek a na kostičky nakrájeným pórkem. Plát zavineme, ovineme potravinovým provázkem nebo sepneme masovými jehlami. Roládu zprudka ze všech stran opečeme na oleji a polovině dávky másla. I s výpekem ji přendáme do pekáčku, mírně podlijeme vývarem či vodou. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme zhruba 70-80 minut, až je maso měkké. Během této doby podléváme rolku výpekem a přeléváme vývarem nebo vodou. Přibližně 40 minut před koncem pečení přidáme do výpeku na kousky rozkrájené zbylé švestky, poprášíme je kořením a dopečeme společně s masem. Rolku vyjmeme, zbavíme provázku. Zabalíme ji do alobalu. Ve výpeku vidličkou mírně rozmačkáme švestky. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Roládu nakrájíme na plátky, které před podáváním prohřejeme ve šťávě. Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist