Vepřová roláda se špenátem

Suroviny

nízká vepřová kýta
400 g
zmrazený listový špenát
200 g
rajčata
4 ks
hermelín
1 ks
červená paprika
1 ks
cibule
1 ks
smetana
4 lžíce
olivový olej
2 lžíce
směs koření na steaky
1 lžička
bazalka
na ozdobu
sůl
na dochucení

Postup přípravy:

Vepřovou kýtu podélně rozřízneme tak, aby vznikl velký plát masa. Naklepeme, osolíme a pokryjeme vrstvou rozmrazeného a dobře odkapaného špenátu. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a na kostičky nakrájený hermelín, maso zavineme, pevně svážeme, posypeme kořením na steaky a vložíme do pekáče. Roládu obložíme nakrájenými rajčaty a kolečky cibule, které zalijeme olivovým olejem. Pečeme asi 45 minut (první půlku pečení pekáč zakryjeme). Průběžně podléváme vodou. Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, omáčku osolíme, okořeníme bazalkou a zjemníme smetanou.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist