Vepřová panenka se sušeným ovocem

Suroviny

sušené ovoce (švestky, meruňky, brusinky, rozinky, jablka)
300 g
citrónová šťáva
1 ks
pomerančová šťáva
2 ks
koňak
5 PL
med
5 PL
vepřová panenka
700 g
sůl, pepř
dle chuti
máslo na vymazání
dle potřeby

Postup přípravy:

Důkladně propláchněte vodou 300 g sušeného ovoce (švestky, meruňky, brusinky, rozinky, jablka). Dejte ho do misky, zalijte šťávou z citrónu a 2 pomerančů, 5 lžícemi koňaku a 5 lžícemi medu a nechte rozležet nejlépe několik hodin. Propíchněte ostrým dlouhým nožem po délce cca 700 g vepřové panenky (1 velká nebo 2 malé) a prořízněte tak jakýsi tunýlek. Panenky osolte, opepřete (můžete přidat i špetku pálivé papriky nebo harisy) zvenku i uvnitř, naplňte je polovinou ovoce. Konce zajistěte jehlami a panenky ze všech stran opečte na pánvi potřené olejem. Přendejte je do máslem vytřeného pekáčku, přidejte zbylé ovoce i s nálevem a zvolna pečte cca 30 minut.

Tip: můžete podávat s různě upravenými bramborami, rýží, knedlíky nebo noky.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist