Vepřová panenka se slaninou a zeleninkou

Suroviny

vepřová panenka
400-500 g
citrón
1/2 ks
mladá cuketa
400 g
paprika
3 ks
cibule
2 ks
česnek
4 stroužky
libová slanina
40 g
olivový olej
40 g
tymián nebo mateřídouška
1 ČL
sůl, hrubě drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Vepřové panenky (můžete použít i tuku zbavené vykostěné kotlety, pečte však o něco déle) osolte, opepřete, potřete citrónovou šťávou, olejem a nechte půl hodiny rozležet. Pak je opečte na olejem potřené pánvi ze všech stran dozlatova. Přendejte je do pekáčku, vložte do teplé trouby a při 180°C pečte cca 20 minut. Mezitím očistěte a nakrájejte na větší kousky papriky, na kostky cukety, na měsíčky cibule, na plátky česnek a na drobné kostičky slaninu. Rozehřejte pánev, kápněte na ni lžičku oleje, přidejte slaninu, papriky a cibuli a opékejte přibližně 2 minuty. Přidejte česnek, cukety, tymián a ještě 2 minuty zvolna opékejte a podle chuti osolte a opepřete. Maso nakrájejte na špalíčky a obložte zeleninou.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist