Vepřová panenka s hrozny a šalotkami

Suroviny

vepřová panenka
2 ks
olej
2 PL
sůl, pepř
dle chuti
mletý kmín
dle chuti
máslo
30 g
malá šalotka
200 g
růžové nebo červené víno
250 ml
med
4 PL
cukr
1 PL
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
1/2 ks
růžové hroznové víno
400 g
škrobová moučka
1 ČL
voda nebo víno
dle potřeby
výpek z masa
dle potřeby

Postup přípravy:

Osolte, opepřete, posypte mletým kmínem a opečte ze všech stran 2 vepřové panenky na 2 lžících oleje na pánvi. Pak je přendejte do zapékací nádoby, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte 30 minut. Mezitím orestujte na pánvi na 30 g másla, 200 g malých oloupaných šalotek, podlijte je 250 ml růžového nebo červeného vína, přidejte 4 lžíce medu, lžíci cukru, šťávu z 1/2 citrónu a zvolna poduste, až jsou cibulky měkké. Pak přidejte 400 g omytého rozpůleného a peciček zbaveného růžového hroznového vína, podlijte lžičkou škrobové moučky rozmíchané v trošce vody nebo vína. Přidejte i výpek z masa, krátce prohřejte, podle chuti oslaďte, osolte a okyselte. Maso nakrájejte, rozdělte na talíře, doplňte cibulkami s hrozny.

Tip: podávejte s různě upravenými bramborami.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist