Vepřová kýta na medu se žampióny

veprova-kyta-na-medu-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

vepřová kýta
400 g
sójová omáčka
2 ČL
med
1 ČL
sůl, mletý pepř
dle chuti
olej
dle potřeby
žampión
dle chuti
zelená cibulka
dle chuti
mandarinkový kompot
1 ks

Postup přípravy:

Nakrájejte na nudličky 400 g vepřové kýty. Maso promíchejte se 2 lžičkami sójové omáčky, lžičkou medu, solí, mletým pepřem a nechte ho půl hodiny uležet. Pak maso orestujte na oleji na pánvi, přidejte podle chuti nakrájené žampióny a zelenou cibulku. Zalijte šťávou z 1 mandarinkového kompotu a poduste. Nakonec vmíchejte mandarinky a jen krátce prohřejte. Podávejte s vařenou rýží nebo bramborami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist