Vepřová játra na smetaně se žampiony a pórkem

Suroviny

vepřová játra
500 g
žampiony
200 g
pórek
1 ks
smetana
1 ks
hladká mouka
1 PL
pepř dle chuti
sůl dle chuti
olej

Postup přípravy:

Pórek nakrájíme na kolečka, játra a očištěné žampiony na kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme pórek. Jakmile trochu změkne, přisypeme žampiony a dále mícháme, dokud trochu nezmenší objem. Nakonec přidáme játra, zamícháme a dusíme doměkka. Můžeme podlít troškou vody. K měkkým játrům vmícháme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Promícháme, opepříme a ještě chvílku povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále nevaříme. Podáváme s rýží.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.2.2011 7:37| autor: Handale

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist