Velký zázrak v podobě malé houby

Hlíva ústřičná je houba, která prospívá zdraví, cévám, srdci, imunitnímu systému i kloubům. Je to tím, že je to téměř dokonalý multivitamin i multiminerál.

Lehkou úpravou vznikne opravdu báječné jídlo:

Potřebujeme jen:

–    hlívu
–    olej
–    červenou práškovou papriku
–    sůl, pepř

Hlívu oloupeme, vrchní slupka je jemná a nejlépe se loupe prsty, při loupání nožem se okraje příliš drolí. Omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Dáme je na olej smažit, jen lehce. Poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podléváme vodou. Dusíme delší dobu –cca 1-1,5 hodiny, i tak zůstane hlíva tužší, ale to nevadí, chutí pak připomíná maso.

Na konci dosolíme a opepříme a podáváme s chlebem či opečenými brambory.

15.8.2007 12:00| autor: Renata

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist