Kopřivová polévka
Čerstvé, jemně nasekané listy kopřivy osmahni na lžíci oleje, do něhož jsi přidala jemně nasekanou půlku cibule a stroužek česneku. Poté zalij hrnkem vody a hrnkem smetany. Pak vše rozmixuj na krémovou konzistenci. Přidej sůl a pepř a polévku v talířích můžeš ozdobit osmahnutými kostkami pečiva.
Kopřivový špenát
Čerstvé listy mladých kopřiv spař vroucí vodou a zchlaď je. Nenechej okapat a osmahni na oleji s drobně krájenou cibulí. Pak dochuť dvěma lžícemi smetany, třeným česnekem, solí a pepřem.
Kopřivová pomazánka
Připravíš ji, když smícháš jemně nasekané kopřivy s dvěma lžícemi másla, lžící strouhaného sýra a třeným stroužkem česneku.
Kopřiva á la mozeček
Hrst jemně nasekaných kopřiv podus na dvou lžicích oleje, přidej 3 vejce a vymíchej. Dochuť solí a pepřem.
Zdroj: archiv redakce