Velikonoční vykrajovaní zajíci s polevou

Suroviny

hladká mouka
280 g
vanilkový cukr
1 balíček
moučkový cukr
240 g
hera
150 g
citrónová kůra
1 ČL
vejce
2 ks
bílek
1 ks
citrónová šťáva
1 PL
olej
2-3 kapky

Postup přípravy:

Na vále zpracujte na vláčné těsto 280 g hladké mouky, vanilkový cukr, 100 g moučkového cukru, 150 g Hery, lžičku nastrouhané citrónové kůry a 2 vejce. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu rozležet. Pak těsto tence vyválejte, vykrájejte zajíčky, vajíčka nebo jiné tvary (můžete vyválet pramínky a splést malé pomlázky), dejte je na plech vyložený pečícím papírem a zvolna v předehřáté troubě upečte dorůžova. Vychladlé ozdobte bílkovou polevou, kterou můžete rozdělit na části a obarvit ji potravinářským barvivem.

Bílková poleva: utřete bílek, lžíci citrónové šťávy, 2-3 kapky oleje a cca 140 g moučkového cukru na hladkou polotekutou polevu.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.4.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist