Vejce na kyselo s petrželkou

Suroviny

rostlinný tuk
80 g
hladká mouka
1 PL
masový vývar
100 ml
mléko
0,5 l
vejce
4 ks
sůl
dle chuti
citrónová šťáva
dle chuti
petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Tuk rozpustíme v hluboké pánvi, přidáme mouku, zamícháme a necháme zpěnit. Pak vlijeme 4-6 lžic masového vývaru, dobře zamícháme a povaříme. Přidáme mléko, osolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Vejce rozklepneme jedno po druhém na mělkou sběračku a opatrně vypouštíme do osolené a okyselené vařící vody a vaříme na mírném ohni 3-4 min. Vařená vejce vyjmeme děrovanou lopatičkou a zalijeme omáčkou. Posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s vařenými brambory, chlebem nebo houskou.

Tip: petrželku lze nahradit i koprem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist