Vejce s chřestem a pórkem

Suroviny

vejce
4 ks
zelený chřest
200 g
pórek (10 cm dlouhý)
4 ks
šalotka
2 ks
máslo
40 g
olej
6 PL
citrón
1 ks
bílý vinný ocet
1 PL
sůl, bílý pepř a vločky pálivé papriky
dle chuti
pršut
100 g
sedmikráska
1 hrst

Postup přípravy:

Očištěný chřest a pórek uvařte v osolené vodě. Do misky položte volně potravinářskou fólii potřenou olejem, rozklepněte do ní vejce a spojte do ranečku. Tak připravte 4 ranečky, které zavěste na vařečku, vložte do hrnce s vroucí vodou tak, aby se nedotýkaly stěn a vařte je 3 až 5 minut podle toho, jak je chcete mít uvařené. Na zálivku rozmíchejte citrónovou šťávu se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem a vinným octem. Na zbylém oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte vločky pálivé papriky, vlijte k zálivce a promíchejte. Na talíře rozdělte zeleninu, přidejte vejce a pršut, zalijte zálivkou a posypte sedmikráskami.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist