Vánoční žitné perníčky

Suroviny

celozrnná žitná mouka
500 g
perníkové koření Vitana
1 ČL
vanilkový pudink
40 g
jedlá soda
1 ČL
med
150 g
máslo
50 g
žloutek
3 ks
datlová pasta
100 g

Postup přípravy:

Datlovou pastu rozmícháme s medem, povoleným máslem a žloutky. Do mouky zamícháme perníkové koření, krémový prášek a jedlou sodu. Nakonec obě části spojíme. Těsto necháme odležet v lednici dvě hodiny. Rozválíme na plát vysoký 4 mm a vypichujeme různé tvary. Pečeme na 180 °C. Po upečení potřeme rozšlehaným žloutkem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist