Vánoční lososové filety s bazalkou

Suroviny

filet z lososa
4 ks
smetana
200 ml
máslo
100 g
hladká mouka
1/2 PL
citron
1 ks
čerstvá bazalka
1 svazek
sůl
pepř

Postup přípravy:

1. Očištěný lososový filet ze všech stran osmažíme na másle dorůžova.

2. Smetanu nalijeme do kastrolku a při mírné teplotě přivedeme k varu. Do hrnečku dáme 1/2 polévk. lžíce hl. mouky a zalijeme studeným mlékem. Vzniklou směs důkladně rozmícháme a vlijeme do vroucí smetany.

3. Zahuštěnou omáčku nepřestáváme míchat, aby se nevytvořily hrudky.Bazalku opláchneme a nasekáme na drobné kousky, poté přidáme do smetanové omáčky a ještě chvilku povaříme.

3. Omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, špetkou solí a pepře. Na závěr přidáme ještě 100 g másla – tím omáčka získá velice jemnou chuť.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.12.2010 6:33| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist