Vánoční kuchařka: Čokoládová pěna

Jelikož se největší svátky v roce nezadržitelně blíží, budeme vám pravidelně přinášet zajímavé vánoční recepty. Popadněte tedy své chuťové buňky a pojďte se připravit na vánoční kulinářské bláznění. Začneme – jak jinak – čokoládově.

Mouse au chocolat – čokoládová pěna

Potřebujete:

•    200 g tmavé čokolády na vaření
•    50 g másla
•    4 vejce + 1 bílek
•    2 polévkové lžíce rumu nebo 4 kávové lžičky silné kávy
•    špetka soli

Postup:

Na plotně rozehřejte čokoládu s máslem nakrájeným na kousky. Mimo plotnu přidejte 4 žloutky a rychle vmíchejte. Potom přidejte rum nebo kávu. Ušlehejte sníh z 5-ti bílků se špetkou soli. Po lžících přidejte a jemně vmíchejte (ne prudce) ušlehaný sníh postupně do čokoládové směsi. Hotovou směs nechte 4 hodiny uležet v chladničce.

12.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist