Valašské noky se slaninou a cibulkou

Suroviny

syrové brambory
600 g
brambory vařené ve slupce
200 g
sůl
pepř
hrubá mouka
80 g
anglická slanina
100 g
slanina
60 g
jarní cibulka
2 ks

Postup přípravy:

1. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Obojí brambory pak promícháme, osolíme a opepříme.

2. Přisypeme hrubou mouku a vypracujeme tuhé těsto, asi jako na chlupaté knedlíky. Je-li těsto řídké, přidáme mouku.

3. Do vařící osolené vody vkládáme lžící vykrojené kousky těsta a vaříme 5 minut. Když vyplavou na povrch, vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat.

4. Mezitím obě slaniny nakrájené na kostičky rozškvaříme na pánvi a přelijeme jimi na talířích rozdělené bramborové kousky. Navrchu pak valašské kúsky se slaninou posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.1.2011 5:09| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist