Vaječná omeleta s míchanou zeleninou

Suroviny

mrkev
200 g
růžičková kapusta
240 g
květák
400 g
brambora
400 g
brokolice
400 g
petržel
1 hrst
olej
dle potřeby
bílek
8 ks
vejce
4 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistíme, omyjeme a necháme okapat. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na libovolné dílky. Květák a brokolici rozebereme na drobné růžičky, mrkev podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Růžičkové kapusty v půli překrojíme a uvaříme v páře nebo v mírně osolené vodě. Zeleninu scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně opékáme brambory, mrkev, květák, kapustu a brokolici. Osolíme a opepříme. Vejce s bílky rozšleháme, nalijeme na zeleninovou směs a vytvoříme omeletu. Množství surovin vystačí na čtyři omelety. 8 bílků lze nahradit 4 vejci. Bílky se používají hlavně pro odlehčení omelety při dietě.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist