Uzený bůček s grilovaným kozím sýrem

Suroviny

kozí sýr (tvrdší nebo s bílou plísní)
200 g
uzený bůček
250 g
rukola nebo řeřicha
100 g
olej nebo sádlo
1 PL
česnek
1 stroužek
kremžská hořčice
1 ČL
vinný ocet
2 ČL
olivový olej
2 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zálivka: 1 stroužek česneku, 1 lžička kremžské hořčice, 2 lžičky vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Z bůčku odkrojte kůži a nakrájejte ho na kostičky. Na pánvi nebo v troubě rozpalte olej či sádlo a kostičky bůčku na něm opečte dokřupava. Potom je přendejte na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Česnek prolisujte a smíchejte s hořčicí, octem a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Kozí sýr nakrájejte na větší kousky (kulatý rozkrojte podélně) a položte je na plech nebo na grilovací tácek vyložený pečícím papírem. Plech vložte pod rozžhavený gril respektive tácek na roztopený gril a sýr grilujte asi 5 minut, dokud se nezačne roztékat a nevytvoří se na něm zlatavá kůrka. Lístky rukoly opláchněte, osušte a opatrně smíchejte s kostičkami bůčku a se zálivkou. Salát rozdělte na porce a na každou položte několik kousků (nebo kolečko) sýra. Podávejte s pečivem.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist