Ukrutný guláš s párkem a lečem

Suroviny

hovězí kližka
500 g
párek
2 ks
velká cibule
2 ks
česnek
3-4 stroužky
sterilizované lečo
1 sklenice
sůl
mletý pepř
olej
chilli
majoránka
nastrouhaný tvrdý sýr
naťová cibulka
hladká mouka
1 PL
zakysaná smetana
2 dcl

Postup přípravy:

Omyjeme hovězí maso a nakrájíme si jej na kostky. Oloupeme cibuli a také ji nakrájíme na kostičky. V papiňáku rozpálíme olej, na něm zpěníme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a krátce osmahneme, aby se zatáhlo. Podlijeme jej horkou vodou nebo ještě lépe horkým masovým vývarem (množství podle velikosti papiňáku) a papiňák uzavřeme. Dusíme 25 minut, poté papiňák otevřeme, přidáme nakrájenou uzeninu, vše zalijeme lečem, osolíme, opepříme, přidáme chilli, rozetřený česnek a majoránku a chvíli společně povaříme. Občas zamícháme. Jakmile všechny suroviny změknou, zahustíme zakysanou smetanou. Pokud se nám zdá guláš řídký, můžeme jej ještě poprášit trochou mouky. Místo smetany lze guláš také zahustit nastrouhaným tvrdším chlebem. 

Podáváme s přílohami, které jsou ke guláši obvyklé – s chlebem, pečivem či těstovinami.
A s nezbytnou sklenicí oroseného piva.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist