Tvarohový nákyp

Suroviny

měkký tvaroh
250 g
rohlík
3-4 ks
mléko
100 ml
moučkový cukr
40 g
máslo
40 g
vanilkový cukr
1 ks
vejce
3 ks
citrónová kůra
1 ČL
sůl
dle chuti
máslo na vymazání formy
dle potřeby
strouhanka na vysypání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a zvlhčete je mlékem. Utřete změklé máslo se žloutky, špetkou soli a oběma cukry. Přidejte citrónovou kůru, měkký tvaroh a dobře rozmíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a společně s rohlíky ho zlehka vmíchejte do směsi. Těstem naplňte máslem vytřenou a strouhankou vysypanou zapékací formu, zakryjte poklicí nebo alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Nákyp pečte 30-40 minut, poklici sejměte a dopečte dozlatova. Podávejte s ovocem nebo přelité ovocnou omáčkou či sirupem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist