Tvarohový krémovník

Suroviny

polohrubá mouka
220 g
hera
120 g
moučkový cukr
120 g
vejce
2 ks
žloutky
5 ks
kypřící prášek do pečiva
1 ČL
mléko
500 ml
měkký tvaroh
500 g
vanilkový pudink
1 balíček
olej
150 ml
vanilkový cukr
1 balíček
bílky
5 ks
cukr krupice
5 PL

Postup přípravy:

 

Těsto:

220 g polohrubé mouky, 120 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 1 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva

Náplň:

500 ml mléka, 500 g měkkého tvarohu, 1 balení vanilkového pudingu 150 ml oleje, 1 vejce, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr

Sníh:

5 bílků, 5 polévkových lžic cukru krupice

 

1. Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme na asi 30 minut do lednice.

2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3-4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů, tak aby výška těsta byla asi 2 cm.

3. Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižším stupni otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40-45 minut.

4. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160°C.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist