Tvarohový koláč s citrónem

Suroviny

hladké mouky
250 g
másla
125 g
soli
1 špetka
cukru
100 g
žloutek
1 ks
citróny
2 ks
vejce
2 ks
tučného tvarohu
750 g
zakysané smetany
250 g
vanilinový cukr
1 ks
škrobové moučky
50 g

Postup přípravy:

Těsto: 250 g hladké mouky, 125 g másla, špetka soli, 40 g cukru, 1 žloutek
Náplň: 2 citrony, 2 vejce, 750 g tučného tvarohu, 250 g zakysané smetany, 100 g cukru, 1 vanilinový cukr, 50 g škrobové moučky

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem uhněteme dle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody, těsto zabalíme do mikrotenové folie a přibližně na hodinu uložíme do chladna. Mezitím si připravíme náplń. V horké vodě omyjeme a okartáčujeme citrony.Kůru si nastrouháme a vymačkáme šťávu, troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vychlazené těsto rozválíme na vále a vyložíme jím formu. Okraje zvedneme asi do výšky 3cm. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků, tvaroh promícháme s citr.šťávou, zakys.smetanou a vmícháme žloutky, cukr a vanilin.cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozložíme na tvarohový krém. Přisypeme škrobovou moučku a opatrně promícháme. Tvarohovou masu naneseme na těsto a povrch urovnáme. Tvaroh.koláč pečeme na 160 stupňů asi 50-60 minut. Nakonec vychladlý koláč ozdobíme šlehačkou.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2011 10:14| autor: brinoksa

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist