Tvarohovo-bramborové šišky s klevelou

Suroviny

brambora uvařená ve slupce
250 g
měkký tvaroh
250 g
cukr krupice
130 g
mouka polohrubá
150 g
žloutek
2 ks
sůl
1 špetka
moučkový cukr
dle chuti
švestka
300 g
voda
300 ml
škrobová moučka
1 ČL
citrónová šťáva
dle chuti

Postup přípravy:

Omáčka (klevela): 300 g vypeckovaných švestek, asi 300 ml vody, 30 g cukru, 1 lžička škrobové moučky, citrónová šťáva

Švestky nakrájejte na malé kousky nebo umelte na masovém strojku. Smíchejte je s vodou a cukrem a duste, dokud se nerozvaří. Můžete přilít podle potřeby ještě trochu vody. Rozvařené švestky zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody, 2 minuty povařte a omáčku dochuťte citrónovou šťávou. Uvařené a vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte k nim mouku, krupici, sůl a zapracujte tvaroh a žloutky. Pokud se těsto moc lepí, přisypte trochu mouky. Z těsta odkrajujte stejně velké kousky a pomoučenýma rukama z nich uválejte šišky. Uvařte je ve vroucí mírně osolené vodě (3-4 minuty). Šišky rozdělte na porce, každou přelijte teplou klevelou, popř. trošku posypte moučkovým cukrem.

Tip: na vrch můžete nasypat na másle opraženou strouhanku smíchanou se skořicovým cukrem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist