Tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Suroviny

tvaroh
500 g
máslo
50 g
vejce
3 ks
krupice
2 PL
hrubá mouka
2 PL
strouhanka
sůl
máslo na pokapání noků

Postup přípravy:

Na omáčku: 6 lžic džemu (rybízový, višňový, meruňkový apod.), 1 dl sladké smetany

1. V míse utřeme změklý tuk s tvarohem, přidáme špetku soli, vejce, krupici a hrubou mouku.

2. Podle potřeby případně zahustíme prosátou strouhankou, až vznikne vláčné těsto, které dobře promícháme.

3. Lžicí namáčenou ve vlažné vodě vykrajujeme z těsta podlouhlé noky a vkládáme je do vařící, mírně osolené vody.

4. Vaříme je 6 – 8 minut.

5. Uvařené noky vybereme cedníkem, necháme okapat a pokapeme rozehřátým máslem (ev. jiným vhodným tukem).

6. Podáváme horké, poléváme ovocnou omáčkou, kterou si připravíme tak, že postupně rozmícháme džem se smetanou.

TIP:
Tvarohové noky s ovocnou omáčkou můžeme polévat i jinak připravenou omáčkou, např.: ovocný džem (nebo švestkovou klevelu – rozvar z čerstvých švestek) posypeme skořicí a rozmícháme s citrónovou šťávou a cukrem.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 10:45| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist