Tvarohové gnocchi s rajčatovou omáčkou

Suroviny

brambora
240 g
tvaroh
200 g
krupice
80 g
vejce
2 ks
česnek
2 stroužky
cibule
1 ks
šunka
120 g
rajče
2 ks
olivový olej
dle potřeby
sůl, mletý pepř
dle chuti
bazalka
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory předem uvaříme, necháme vychladnout, studené oloupeme, prolisujeme a přidáme tvaroh, krupici, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme válečky a tvarujeme asi 4 cm dlouhé gnocchi, Vidličkou na každém kousku uděláme ozdobný zářez a vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut. Scedíme a uchováme v teple. Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku, prolisovaný česnek, přidáme kostičky šunky a bazalku. Rajčata nakrájíme na kousky a rozdusíme je na cibulovém základu, ochutíme solí, pepřem a rozředíme. Hotovou směs můžeme rozmixovat ponorným mixérem. Gnocchi servírujeme přelité rajčatovou omáčkou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist