Tvarohová pomazánka z makrely

Suroviny

masa z makrely
20 dkg
másla
4 dkg
vařené vejce
1 ks
malá cibule
1 ks
měkkého tvarohu
3 PL
sůl podle chuti
malé kyselé okurky
2 ks
místo másla a tvarohu lze použít majonézu
místo másla lze použít pomazánkové
místo makrely lze použít olejovky či rybičky ve vlastní šťávě v konzervě
petrželka
hořčice

Postup přípravy:

  • Makrelu vykostíme a bez kůže jí dáme do misky.
  • Přidáme změklé máslo a utřeme ho.
  • Přidáme tvaroh, na drobno nakrájenou cibulku, nastrouhané okurky, na drobno nakrájené uvařené vejce.
  • Zamícháme.
  • Osolíme a ocitronujeme podle chuti.
  • Pomazánku můžeme nechat v ledničce do druhého dne uležet.

Pomazánka je nejlepší na měkký chléb, ale i topinky, bílé pečivo, nakrájenou bagetu a podobně. Efektní je použítí jako plnění půlek vařených vajec místo žloutku, na obložených mísách a na švédských stolech. Každá varianta pomazánky, kterou sami vymyslíte, může pomazámku vylepšit. Když nedáte do pomazánky majonézu, jde o velmi zdravé a chutné jídlo. Každá ingredience vám tak přinese jiný prožitek. Nakrájejte na drobno hroznové víno, přidejte třeba kostku Nivy, to je vylepšení z královských řad! Lze přidat i ingredience podle vlastní volby.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.3.2014 8:47| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist