Tukožroutská zeleninová polévka

Suroviny

sůl
mrkev
1 kg
pepř
hlávka zelí
zelená paprika
2 ks
cibule
6 ks
loupaná rajčata
plechovka
zeleninový vývar
1-2 kostky

Postup přípravy:

Zelí bez koštálu a papriky nakrájet na menší proužky, mrkev na plátky, cibuli na kolečka a to vše dáme do velikého hrnce a napustíme vodu tak, aby všechno bylo pod vodou a dáme vařit. Když se voda zače vařit, zmírníme plamen a vaříme dál.

Mezitím rozmačkáme rajčata, pokud máme čerstvá, sloupneme je ze slupky a nakrájíme na jemno. Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijeme do hrnce a polévku ještě dovaříme. Dochutíme solí slabě a pepřem podle chuti.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist