Tropický dort se sněhovým bezé

Suroviny

máslové sušenky
120 g
bílek
1 ks
tuk
na vymazání formy
Náplň:
citron
1 ks
pomeranč
1 ks
naložený ananas
1/2 konzervy
škrobová moučka
50 g
cukr moučka
2 lžíce
žloutky
2 ks
Bezé:
bílky
3 ks
cukr
90 g
sůl
špetka

Postup přípravy:

Sušenky rozdrťte válečkem, důkladně promíchejte s bílkem a vtlačte do vymazané dortové formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a korpus pečte 7-10 minut, aby byl pevný. Potom vyndejte formu z trouby a nechte vychladnout. Citrusy důkladně omyjte a osušte. Z citronu ostrouhejte kůru, vymačkejte šťávu a smíchejte ji se šťávou z pomeranče. Ananas rozmixujte a smíchejte ho se škrobovou moučkou. Šťávu z kompotu a citrusů dolijte vodou do 300 ml a uveďte do varu. Přidejte ananasovou směs a za stálého míchání zvolna vařte 1 minutu do hladkého krému. Hrnek odstavte a občas promíchejte. Žloutky utřete s moučkovým cukrem, smíchejte s ovocným krémem a rozetřete na předpečený korpus. Z bílků a soli ušlehejte sníh. Postupně přišlehávejte cukr, dokud není sníh dostatečně pevný. Pomocí lžíce nandejte hmotu na ovocný krém tak, aby vznikly malé špičky. Formu vložte do trouby a při teplotě 170 °C pečte asi 15 minut, dokud sněhová čepice místy nezezlátne. Dort nechte trochu vychladnout, vyndejte z formy a úplně vychladlý podávejte.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist