Třešňový koláč s drobenkou

Suroviny

polohrubá mouka
500 g
mletý cukr
100 g
máslo
150 g
mléko
250 ml
kvasnice (42 g)
1 kostka
žloutky
2 ks
sůl
1 špetka
třešňě
500 g
hrubá mouka
100 g
cukr
100 g

Postup přípravy:

Drobenka: máslo 50 g, hrubá mouka 100 g, cukr 100 g

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z vlažného mléka a kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mouky přidáme sůl, cukr, žloutky a vykynutý kvásek. Zamícháme a nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Necháme asi hodinu kynout.
Mezitím smícháme ingredience na drobenku a omyjeme třešně. Kdo chce může si je vypeckovat. Plech potřeme ztuženým tukem, natáhneme na něj těsto, které poklademe třešněmi. Protože třešně nemají výraznou chuť, můžou se posypat skořicovým cukrem. Koláč nakonec posypeme drobenkou a pečeme při 190° asi 30 minut.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2011 7:57| autor: zdenkar

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist