Topinky se smržem a cibulkou

Suroviny

veka
1 ks
vejce
8 ks
menší čerstvý smrž
150 g
máslo
150 g
jarní cibulka
1-2 ks
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Veku nakrájíme na plátky, potřeme je máslem, rozložíme je na plech a rozpečeme je v troubě vyhřáté na 200 °C. Cibulky nakrájíme najemno a opečeme je na zbylém másle (část natí si necháme stranou). Přidáme očištěné smrže a společně vše opečeme. Pak smrže vyjmeme, do pánve nalijeme rozšlehaná vejce, osolíme je, opepříme a za stálého míchání je necháme zhoustnout. Vaječnou směs rozdělíme na horké rozpečené plátky veky, ozdobíme je opečenými smrži, posypeme nakrájenou cibulovou natí a ihned podáváme.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist