Tiramisu se šlehačkou a likérem

Suroviny

vejce
2 ks
cukru krupice
60 g
polohrubé mouky
80 g
kelímek tučné zakysané smetany
1 ks
šlehačka
1 ks
likér Amaretto dle chuti (lze nahradit rumem)
moučkový cukr dle potřeby
kakao na posypání, pár lžic silné kávy

Postup přípravy:

Piškot: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky

Krém: 1 kelímek tučné zakysané smetany, 1 šlehačka, likér Amaretto dle chuti (lze nahradit rumem)
moučkový cukr dle potřeb

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Nejprve si upečeme piškot. Žloutky vyšleháme se dvěma třetinami cukru do pěny. Potom vyšleháme z bílků sníh do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh přidáme k žloutkům, zlehka promícháme a přidáváme mouku. Pečeme při 180° do zezlátnutí.

Mezitím si připravíme krém. Zakysanou smetanu smícháme s amarettem či rumem, vyšleháme šlehačku a přimícháme ke smetaně. Piškot necháme vychladnout a potom polijeme kávou, můžeme přidat i ještě pár kapek rumu. Na piškot rozetřeme krém a posypeme kakaem. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2011 2:52| autor: Poolora

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist