Thajská polévka s dýní a chilli

Suroviny

dýně
350 g
malé chilli papričky
2 ks
cibule
1 ks
sušených garnátů (shirimps)
1 PL
limetka
1 ks
rybí omáčky
2 PL
kokosového mléka
0,8 l
bazalky
1 svazek

Postup přípravy:

Dýni oloupeme a zbavíme semen, dužinu pak nakrájíme na malé kostky. Chilli papričky nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme najemno. Cibuli, chilli papričky a sušené garnáty rozetřeme v hmoždíři, limetku umyjeme, osušíme a kůru nastrouháme.

Kůru smícháme se směsí z hmoždíře a rybí omáčkou. Kokosové mléko přivedeme k varu, přidáme garnátovou pastu z hmoždíře a kostky dýně a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Bazalku obereme, lístky natrháme, najemno nasekáme a použijeme jako ozdobu.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 4:27| autor: Junea

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist