Těstoviny s vepřovými žebírky v červené omáčce

Suroviny

těstoviny penne
400 g
vepřové žebírko
500 g
loupané rajče
3 konzervy
řapíkatý celer
2 stonky
olivový olej
3 PL
mrkev
1 ks
cibule
2 ks
česnek
3 stroužky
sůl
dle chuti
parmezán
dle chuti

Postup přípravy:

Na zahřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, mrkev, řapíkatý celer necháme na nízkém plameni bublat asi 5 minut. Očištěná žebírka rozkrájíme, vhodíme do hrnce se zeleninou při střední teplotě asi 5 minut prohřejeme. Do hrnce přidáme loupaná rajčata (bez tekutiny), osolíme, přivedeme do varu, snížíme teplotu a na nízkém plameni dusíme asi 2 hodiny, až omáčka zhoustne a maso je měkké. Těstoviny uvaříme asi 6 minut ve slané vodě a promícháme s omáčkou. Maso nakrájíme na menší kusy a přidáme k těstovinám. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem parmezán.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.9.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist