TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA – TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)
·Aby se při vaření těstoviny neslepovaly, přidáme do vody trošku oleje, a nebo v hrnci s vroucí vodou opláchneme mastnou vařečku či velkou lžíci, kterou mícháme rajčatovou šťávu.
·Když postavíme na plotnu hrnec s teplou vodou na špagety, začneme současně připravovat rajčatovou šťávu, abychom byli s vařením těstovin i omáčky hotovi současně.
·Rajčatovou omáčku vaříme vždycky ve větším širším kastrolu, protože se musí z rajčat vypařit voda, tj musí se vařit bez pokličky, a dlouho, asi 10 – 13 min. a to tak, by to zaprskalo celá kamna, kastrol musí mít dostatečnou velikost, aby do něj vešli uvařené scezené špagety, aby se mohly řádně smíchat s omáčkou.