Teplý hráškový salát s pošírovaným vejcem

Suroviny

hrášek
250 g
mladý hrášek
150 g
chřest (může být i mražený)
40 g
hlávkový salát
1 ks
jarní cibulka
4 ks
pošírované vejce
4 ks
krajíček opečené veky
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti
ocet
dle chuti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Hrášek, mladý hrášek a chřest oblanšírujeme ve slané vodě a necháme odkapat. V naběračce v octové vodě pošírujeme 4 vejce. Do pánve se zahřátým olejem vložíme nakrájenou jarní cibulku (na větší kusy), blanšírovanou zeleninu a na malém plameni vše krátce osmahneme – zelenina nesmí být rozvařená, ale pevná na zkus. Odstavíme z ohně, přidáme natrhaný salát a promícháme. Zeleninu rozdělíme na porce, přidáme pošírovaná vejce a na oleji nebo na grilu osmahnuté krajíčky veky.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist