Telecí závitky se sardelkami

Suroviny

máslo
10 dkg
sardelky
10 dkg
telecí plecko
dle libosti
cibule
1 ks
hovězí vývar
dle libosti
červené víno
dle chuti
strouhanka
dle potřeby

Postup přípravy:

Z telecího plecka naklepeme řízky po obou stranách. Utřeme si 10 dkg másla a 10 dkg sardelek, přidáme k tomu jednu malou nakrájenou cibuli. Každý řízek namažeme sardelovým máslem. Potom každý řízek zavineme a ovážeme pevně nití. Do kastrůlku dáme kousek másla a nakrájenou cibuli a vložíme zavinuté řízky. Přikryjeme poklicí a necháme dusit. Poté řízky podléváme hovězím vývarem. Nakonec závitky rozkrájíme na kolečka, polijeme šťávou z dušení smíchanou s červeným vínem a posypeme trochou osmahnuté strouhanky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.1.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist