Telecí guláš na víně

teleci-gulas-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

telecí plec
800 g
cibule
1 ks
olivový olej
1 PL
rajský protlak
1 PL
červené víno
200 ml
vývar
500 ml
škrobová moučka
2 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
mletá sladká paprika
dle chuti
tymián, kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a šlach a nakrájíme na větší kostky o velikosti asi 50 g. Cibuli oloupanou a nasekanou na kostičky osmahneme na rozpáleném oleji. Posypeme ji paprikou a vmícháme rajský protlak. Zalijeme červeným vínem a chvíli povaříme, až se tekutina odpaří. Poté přidáme tymián a kmín, osolíme a opepříme. Vložíme maso, krátce osmahneme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Poté ho vyjmeme, omáčku rozmixujeme a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody. Maso vložíme zpět do omáčky a případně dochutíme.

Tip: podáváme s knedlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist