Tatarské maso

Suroviny

vepřová kýta
600 g
cibule
1 ks
česnek
4 stroužky
hořčice
1 PL
kečup
1 PL
sůl
pepř
olej
sterilovaná červená kapie
2 PL
kyselá okurka
2 ks
worcester
majolka
4 PL
strouhaný křen
2 PL
pažitka

Postup přípravy:

Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách.

Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou téměř do změknutí. Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi pět minut.

Poté odstavíme ze zdroje tepla.

Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majolky, do které kromě křenu přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka.

Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.

Jako příloha k masu jsou vhodné brambory – vařené s pažitkou nebo třeba opečené na másle.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist