Tagliatelle s krevetami a cuketou

Suroviny

ploché těstoviny
500 g
mražená nebo čerstvá kreveta
200 g
cuketa
3 ks
olivová pasta
3 ČL
česnek
2 stroužky
karotka
1 ks
cibule
1 ks
listová petržel
1 hrst
sůl
dle chuti
olivový olej
dle potřeby
pažitka
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli a mrkev nakrájíme na kousky a povaříme asi 5 minut s krevetami ve slané vodě. Scedíme a necháme vystydnout. Ve stejné tekutině 1 minutu povaříme 4 plátky cukety, které po vychladnutí potřeme olivovou pastou a společně s celými krevetami použijeme na ozdobení talířů. Rozmixujeme petržel, nakrájený česnek a zbytek cuket. Osmahneme asi 3 minuty na pánvi s olivovým olejem, přidáme pažitku, osolíme a ještě asi 5 minut mícháme na slabém plameni. Těstoviny povaříme „all dente“ ve slané vodě se lžící oleje. Scedíme a vhodíme do pánve s hotovou zeleninou a přidáme rozkrájené krevety, mrkev a cibuli. Podáváme teplé, posypané nasekanou pažitkou, ozdobené celou krevetou, kterou jsme zabalili do plátku cukety pomazané olivovou pastou.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist