Tagliatelle s brokolicí

Suroviny

brokolice
500 g
sůl
másla
40 g
hladké mouky
30 g
mléka
500 ml
drcený barevný pepř
plísňového sýra
100 g
tagliatellí (široké nudle)
400 g

Postup přípravy:

Brokolici očistěte, omyjte a nechte okapat. Pomocí nože oddělte růžičky od košťálu. Vsypte je do vroucí osolené vody a asi 5 minut povařte. Poloměkkou brokolici vyjměte a nechte v cedníku okapat. Z másla a hladké mouky připravte orestováním světlou jíšku. Zalijte ji mlékem a důkladně rozmíchejte. Omáčku okořeňte pepřem a asi 15 minut povařte. Plísňový sýr nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte a spolu s brokolicí vmíchejte do omáčky. Vařte, dokud se sýr nerozpustí a brokolice dobře neprohřeje. Nakonec omáčku dosolte. Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Hotové těstoviny sceďte a vmíchejte je do horké omáčky. Ihned podávejte.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2013 10:28| autor: mercedes1j8

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist