Sýrová rýže se slaninou

Suroviny

olej
2 PL
anglická slanina
80 g
dlouhozrnná rýže
300 g
voda
500 ml
sůl
dle chuti
drůbeží bujón
1 kostka
jemný kečup
150 ml
ementál
100 g
zelená petrželka
dle chuti
parmezán
dle chuti

Postup přípravy:

Na 2 lžících oleje zpěňte 80 g nakrájené anglické slaniny. Vmíchejte 300 g vyprané a odkapané dlouhozrnné rýže, nechte lehce zesklovatět. Zalijte ji cca půl litrem vody, osolte, vmíchejte rozdrobenou kostku drůbežího bujónu, uveďte do varu, příkon tepla snižte na minimum, zakryjte těsně poklicí a duste cca 10 minut doměkka. Poklici sundejte, je-li rýže dostatečně měkká, vmíchejte do ní 150 ml jemného kečupu, pak 100 g nastrouhaného ementálu a trochu jemně nasekané zelené petrželky. Rozdělte na talíře a posypte parmezánem.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.1.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist